Ormožani bodo čez dobrih 40 dni zakorakali v svojo že 22 zaporedno sezono v elitni ligi. To je rezultat več letnega marljivega dela kluba, pripadnosti navijačev klubu, podpora Občine Ormož, pokroviteljev, medijska podpora, podpora osnovnih šol,…
Začetek priprav je planiran za četrtek 1. avgusta in bodo opravljene na domačem terenu, ki ponuja vse kar je potrebno za izpeljavo priprav. Med drugim se bodo letos v Ormožu na pripravah mudili rokometaši SVIŠA iz Ivančne Gorice ter italijanskega Albatra iz Sirakuze.
Fizični del priprav bo letos vodil Tadej Sok, saj se je Mario Posarić poslovil od našega kluba. Svojo pot bo nadaljeval pri hrvaških prvakinjah Podravki iz Koprivnice. Še en dokaz, da se z dobrim delom v malem klubu kot je Ormož, lahko napreduje v Ligo prvakov/prvakinj. Dogovorjene so tudi že pripravljalne tekme. V klubu še nestrpno čakamo na odgovor iz Dunaja glede igranja v EHF pokalu. Ta naj bi prispel na klubski naslov do konca meseca junija.
Zdaj je pred vsemi nami zasluženi počitek in nato vstop v novo, upamo, da evropsko sezono.
Po navadi jamramo, da iz naše lige “pobegne” ogromno število igralcev. Tudi tokrat je liga izgubila nekaj izjemnih igralcev. Na srečo je priliv kvalitetnih igralcev v 1. SRL tokrat večji od odliva,
kar nas veseli, saj bo liga dobila še na dodatni prepoznavnosti. Edino kar nam ne da miru v Ormožu je znižanje lige iz 14 na 12 klubov (Jeruzalem je cel čas bil zagovornik Lige 14). S to spremembo se je število tekem precej povečalo. Čas bo tisti, ki bo pokazal ali smo resnično šli “z grlom v jagode” ali pač ne.
V Ormožu nestrpno in z veliko podporo pričakujemo zagon RZS TV, ki bi vsem klubom olajšala ogromno dela. Obenem bi pripomogla k prodaji odličnega produkta, kar bi rokomet v Sloveniji moral biti ali pa postati. Navsezadnje bomo na Olimpijskih igrah v Parizu stiskali pesti tako za žensko kot moško reprezentanco. Zdi se, da se tega fantastičnega uspeha rokometaši ne zavedamo najbolj.